Luna Meis. ( pseudoniem van Ineke van der Schuit)

Geboren in 1949 te Haarlem. Studeerde aan de Kunstacademie te Haarlem en 2 jaar portret/model aan de Wackers-Academie te Amsterdam.

Lid van: Kunstkring De Acht te Haarlem. Modellenorganisatie Kunstkring De Acht. Lid van KCV, Kunstenaars Collectief Velsen.  Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars. Medeoprichtster Haarlemse Kunstkring.

De eerste reeks schilderijen kenmerken zich door een strakke vormgeving en een rijk palet aan kleuren. De schilderijen hebben iets verhalend in zich. Luna Meis wil los staan van een schildersrichting maar wordt wel geinspireerd door het Kubisme uit de beginjaren 1900.  Alsmede De Stijl een vernieuwende kunststroming in de Nederlandse Beeldende Kunst en Architectuur ( 1915-1930).

De interessante geschiedenis van Egyptes weg naar beschaving heeft eveneens haar buitengewone aandacht. De mooie beelden  en " oerkoppen" zoals Echnaton, Godin Hathor en Koning Mykerinos zijn op grote doeken geschilderd met acrylverf en zand. Het paletmes wordt hierbij veelvuldig gehanteerd. De techniek die hierdoor tot uitdrukking komt creëert een prachtig samengaan van realisme en abstractie.

Na deze periode richt zij zich meer op  penseelstreken met als thema  "Vrouwen". Er wordt een nieuwe koers gevolgd waarin de verf met dikkere lagen op de doek wordt aangebracht. Ook de serie zusters komt hieruit voort.

Thema Carmen: een zoektocht/experiment. Hoever reikt je creativiteit met één onderwerp, één hoofdstand en één formaat doek ( 40cm x 30cm ).

Tekenen naar model is een klassieke discipline waar ik een grote affiniteit mee heb.